Activiteiten opties pagina van Google.

Meeluisteren uitzetten in de Google Assistent en Home speaker?

Het was onlangs (juli 2019) volop in het nieuws. Google (en alle andere merken) laten (ingehuurde) mensen achteraf met gebruikers meeluisteren via audio opnames. Deze medewerkers analyseren de audio opnames van Google Assistent gebruikers ter verbetering van het algoritme. Het blijft de vraag wat de balans is tussen de hoge eisen die gebruikers stellen aan gebruikersvriendelijkheid en onze privacy.

Hoe zet ik meeluisteren uit in Google Assistent (Home)?

Benodigde tijd: 10 minuten.

Voor wie aan privacy meeste waarde hecht hebben wij een ‘How to’ tutorial geschreven. Met deze how to voorkom je in 3 stappen dat Google-medewerkers met je meeluisteren via je slimme speaker die de Google Assistant ondersteund, zoals Google Home (Mini).

  1. Surf naar de Activiteitsopties pagina van Google: https://myaccount.google.com/activitycontrols/audio.

    Dit is de specifieke en officiële pagina van Google om je audio instellingen te beheren voor jouw Google Assistent. Zorg er dus wel voor dat je ingelogd bent met je Google account, waarmee je ook aangemeld bent op je Google Assistent en/of slimme speaker zoals de Google Home of Google Home Mini.

  2. Schuif de blauwe slider achter “Spraak- en audioactiviteit naar links

    Hiermee de-activeer je de mogelijkheid voor Google om de commando’s die jij geeft met je stem, op te nemen en te analyseren.

  3. Je privacy blijft een beetje meer gewaarborgd!

    Helaas zal jouw Google Assistent (ready slimme speaker) nu wel iets minder gepersonaliseerd zijn.

Waarschijnlijk heb je bij het installeren van je Google Assistent of smart speaker toestemming gegeven voor het opnemen van audio.

Hoe verwijder ik wat Google van mij heeft opgenomen?

Op de “Mijn activiteit” pagina van Google (https://myactivity.google.com/item?restrict=vaa) kun je zien wat Google van je heeft opgenomen. Je kunt je gegevens verwijderen door op het prullenbakje te klikken. Google medewerkers kunnen nu niet meer (achteraf) meeluisteren met jouw voice commando’s. Althans, Google wekt die suggestie. Zeker weten doen we het nooit.

(Visited 632 times, 1 visits today)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.